Inzamelen van kleding, kleine meubels en huisraad

Op de laatste zaterdag van de maand (behalve juli en december) staat achter de kerk (Zijde 11 in Boskoop) een bestelauto waar u kleding, beddengoed etc. kunt inleveren. De auto staat daar van 9:00 uur tot 12:30 uur.

U kunt de kleding ook iedere maandag ( ook in coronatijd) bij onze opslagruimte (de oude gymzaal aan de Von Sieboldstraat in Boskoop) brengen. Daar zijn medewerkers van de SOEB aanwezig tussen 9 en 12 uur. We vragen u de goederen schoon en heel, in gesloten plastic zakken of dozen, aan te leveren.

Wat ontvangen wij graag? Schone en hele kleding, lakens, slopen, dekens, handdoeken, theedoeken, gordijnen etc. zijn heel welkom. Ook kleine meubelen, bedden en matrassen en speelgoed kunnen wij goed gebruiken. Daarnaast zijn we voor ons Project “Thuisverpleging” heel blij met medische en verpleegkundige artikelen, zoals overgebleven incontinentie- en verbandmaterialen, looprekken, po en douchestoelen etc.
Wist u dat het transport van 1 goed gevulde vuilniszak € 1,- kost? Er gaan 2500 zakken in een vrachtauto van 100 m3. Het vervoer van deze vrachtauto naar Roemenië kost ongeveer € 2500,-. Er staat bij de ingang van de opslag een collectebus. 

Waar gaat de kleding naar toe?
Wij steunen de kerken in Oşorhei, een dorp in Roemenië. Zij houden verkopingen, met de opbrengst worden arme gezinnen en bejaarden geholpen. Een ander gedeelte van de kleding en alle meubels en huisraad gaat naar Caritas Catolica Oradea, onze partner organisatie in Roemenië. Zij exploiteren kringloopwinkels in de stad Oradea die in een grote behoefte voorziet. Met de opbrengst worden onder andere 4 verpleeg- en verzorgingshuizen geëxploiteerd, maar ook voedsel projecten voor armen en dak en thuislozen.
Wij vragen u zoveel mogelijk zelf de kleding en andere goederen te brengen, wij zijn helaas niet altijd beschikken over een bestelbus. 
Mocht het toch niet lukken neem dan contact op met Piet Beukenkamp (06-51765182) of Bert van Bruggen (06-22600342) om te overleggen over een alternatieve mogelijkheid. Voor ophalen van goederen vragen wij een donatie.